Het leven is beweging
Beweging zorgt voor verandering
Door verandering ontstaat groei
Maar altijd en in alles is er de eerste stap

DSC_0028.2 (2)
schermafbeelding-2016-12-28-om-14-51-00

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over.

Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan. Er is dan geen een op een relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel. Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn blijft.

Chronische pijn beïnvloedt – naast het lichamelijke aspect – ook je relaties, werk, vriendschappen, hobby’s en hoe je de kwaliteit van leven ervaart. Het brengt grote onzekerheid met zich mee. Je vraagt je af hoe je ermee om moet gaan, je gaat misschien wel bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn, of je bijt je juist door de pijn heen, wat op den duur niet meer vol te houden is.

Pijn gaat dan op een gegeven moment een eigen leven leiden. Je vraagt je af hoe je daar mee om moet gaan, en waar doe je goed aan nu de pijn je leven lijkt over te nemen.

Sinds december 2012 ben ik aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. Als geschoold oefentherapeut kan ik je begeleiding geven in de behandeling van chronische pijn zodat je weer grip krijgt op je klachten. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke situatie, immers ieder mens is uniek, en evenzo iedere klacht. Daarom is mijn streven om een behandeling te geven die afgestemd is op jouw klachten en wensen, zodat je opnieuw je leven weer in balans kunt brengen!

Wil je meer weten over het behandelen volgens het protocol van het Netwerk Chronische Pijn? Kijk dan op www.netwerkchronischepijn.nl

Meer weten of een afspraak maken

Tel. 0316-200050

info@cesarzevenaar.nl