“Ik heb al jaren een paar keer per jaar klachten in mijn rug of nek, soms met uitstraling naar mijn arm of been, die vanzelf weer over gaan. Maar de laatste tijd komt de pijn steeds sneller terug, en het lijkt ook wel of het langer duurt voordat het over gaat. Ook wordt de pijn steeds iets erger”.

Herken je dit? Grote kans dat je veel baat hebt bij de McKenzietherapie.

De McKenzietherapie, ook wel bekend als Mechanische Diagnose en Therapie (MDT) is een internationaal geprezen methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen. Het is ontwikkeld door Robin McKenzie, fysiotherapeut/kinesitherapeut, uit Nieuw-Zeeland. Deze methode wordt inmiddels al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt.

Als McKenzietherapeut ga ik met jou bekijken of de klachten een relatie hebben met de mechanische belasting die je je lichaam geeft. Een belangrijk onderdeel is het eerste onderzoek. Dit gebeurt op een veilige en betrouwbare manier om tot een nauwkeurige diagnose te komen. MRI’s zijn vaak onnodig.

Als er een diagnose gesteld is, kan er een bijbehorend behandelplan opgesteld worden, en de behandeling gestart worden om de klachten te reduceren en te behouden. Er wordt aandacht geschonken aan hoe houding en beweging de klachten beïnvloeden, zodat je in de toekomst kunt werken aan het voorkomen van herhaling van deze klachten. Je wordt dus actief betrokken bij de behandeling, en zult op den duur jezelf kunnen behandelen. De McKenziemethode is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes, en deze kan, wanneer deze volledig begrepen en opgevolgd worden, zeer succesvol zijn.

Op de website van het McKenzie Intituut, www.mckenzieinstitute.org, kun je uitvoerig nalezen wat de McKenziemethode precies inhoudt, en hoe de stappen van een behandeling verlopen.

mckenzie

Meer weten of een afspraak maken

Tel. 0316-200050

info@cesarzevenaar.nl